Setahun Bersama Utusan

Bersyukur ke hadrat Allah SWT kerana hari ini genap setahun saya berpeluang menulis di akhbar Utusan Malaysia dalam kolum Diari Remaja.

Jutaan terima kasih yang tidak terhingga saya ucapkan kepada Media Mulia kerana sudi menerima saya yang masih bertatih di bidang ini untuk berkarya di platform Utusan yang bukan sahaja tersohor tetapi juga kaya sejarah perjuangannya.

Tidak pernah saya bayangkan bahawa saya akan berpeluang menulis dalam kolum saya sendiri di sebuah akhbar perdana yang ternama.

Pada tahun 2019, saya diberi peluang menulis di Utusan Online sehingga Utusan ditutup buat sementara waktu. Mempunyai kolum sendiri pada usia 16 tahun adalah satu penghargaan yang begitu besar bagi saya.

Alhamdulillah, apabila Utusan Malaysia dibuka semula, saya diberi peluang untuk terus bersama Utusan, dan kini dapat berada di akhbar fizikal pula.

Saya juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Encik Zabry Mohamad Mazlan yang telah banyak memberi tunjuk ajar kepada diri saya sepanjang perjalanan saya menulis di Utusan.

Saya mengharapkan doa agar saya sentiasa istiqamah dan amanah dalam melaksanakan tanggungjawab ini.


ستاهون برسام اوتوسن

برشکور کحضرة اللح سبحانه وتعالى کران هاري اين ݢنڤ ستاهون ساي برڤلواڠ منوليس دأخبر اوتوسن مليسيا دالم کولوم دياري رماج.

جوتاءن تيما کاسيه يڠ تيدق ترهيڠݢ ساي اوچڤکن کڤد ميديا موليا کران سودي منريما ساي يڠ ماسيه برتاتيه دبيدڠ اين اونتوق برکريا دڤلتفورم اوتوسن يڠ بوکن سهاج ترسوهور تتاڤي جوݢ کاي سجارح ڤرجواڠنڽ.

تيدق ڤرنه ساي بايڠکن بهاوا ساي اکن برڤلواڠ منوليس دالم کولوم ساي سنديري دسبواه اخبر ڤردان يڠ ترنام.

ڤد تاهون 2019⹁ ساي دبري ڤلواڠ منوليس دأوتوسن اونلاين سهيڠݢ اوتوسن دتوتوڤ بوات سمنتارا وقتو. ممڤوڽاءي کولوم سنديري ڤد اوسيا 16 تاهون اياله ساتو ڤڠهرݢاءن يڠ بݢيتو بسر باݢي ساي.

الحمد لله⹁ اڤابيلا اوتوسن مليسيا دبوک سمولا⹁ ساي دبري ڤلواڠ اونتوق تروس برسام اوتوسن⹁ دان کيني داڤت براد دأخبر فيزيکل ڤولا.

ساي جوݢ ايڠين مڠاوچڤکن جوتاءن تريما کاسيه کڤد انچيق زبري محمد مزلن يڠ تله باڽق ممبري تونجوق اجر کڤد ديري ساي سڤنجڠ ڤرجالنن ساي منوليس دأوتوسن.

ساي مڠهارڤکن دعاء اݢر ساي سنتياس استقامة دان امانه دالم ملقساناکن تڠݢوڠجاوب اين.

Author: Ahmad Ali Karim

Blogger. Official Ambassador at Muafakat Pendidikan Johor (MPJ). Columnist at Utusan Malaysia. Secretary at Pertubuhan Permuafakatan Pendidikan Malaysia (ME'DIDIK).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: